Lüleburgaz HEM'de Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezince (HEM) yıl sonu sergisi açıldı.

Merkez tarafından açılan 593 kursta kursiyerler tarafından üretilen ürünler sergilendi.

Serginin açılış törenine, Kaymakam Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Emin Halebak, Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, kurum müdürleri ile kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Arslan, törende yaptığı konuşmada, ilçede yıl boyunca 107 alanda 593 kursun açıldığını söyledi.

Kurslarda 10 bin 804 kursiyerin eğitim gördüğünü ifade eden Arslan, kurslara katılarak sertifika alan tüm kursiyerleri tebrik etti.

İl genelinde açılan bin 500 kursun yüzde 40'ının Lüleburgaz'da açıldığını anımsatan Arslan, 'Öğretmenlerimiz yıl boyunca hem okullarında görev yapıp hem de burada kurs verdiler. Bize başvuran her vatandaşımıza kucak açtık. Yeterli sayı olduğunda kursları açmak için gayret gösterdik. Bize bu yolda ışık tutan Kaymakamımız Mustafa Kaya, gelen tüm vatandaşların isteklerini çözmek için gayret gösterip ‘size gelemiyorlarsa siz onların ayağına gideceksiniz’ diyerek elinden gelen desteği sağladı. Biz de köylerde, beldelerde kurslarımızı açtık. Yer sıkıntımız oldu. Bu konuda da belediyemiz devreye girdi. Bu şekilde güzel bir yılı geride bıraktık.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kaymakam Kaya ve beraberindekiler sergi açılışını gerçekleştirerek ürünler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

Kaynak: AA