Havza'da Satranç Turnuvası Başladı

Havza ilçesinde ikincisi düzenlenen ve iki gün sürecek olan ulusal satranç turnuvası başladı.

İlçede bir otelde başlayan '25 Mayıs Kültür ve Sanat Haftası 2. Geleneksel Ulusal Ödüllü Otat Gıda Satranç Turnuvası'na 120 sporcu katıldı.

Turnuvanın açışında konuşan Otat Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başaran, 25 Mayıs tarihinin Türkiye ve Havza için önemine işaret ederek, şunları dile getirdi:

'Turnuvanın benim için çok önemli iki unsuru var. İlk olarak 25 Mayıs, Kurtuluş Savaşı'nda çok önemli bir tarih ve bunu yeterince anlatamadığımıza inanıyorum. Atatürk'ün 1924 tarihinde söylemiş olduğu 'Muhterem Havzalılar, ilk cüreti, ilk cesareti gösteren, ilk teşkilatı yapan sizlersiniz. Bundan dolayıdır ki Havza'ya ve Havzalılara çok borçluyum.' sözünü Havza'da Havzalılara söylemiştir. Atatürk Havza'da 18 gün kalmıştır. Bunun duyurulması ve bilinmesi benim ve Havzalılar için önemli.'

Başaran, ikinci unsurun ise satrancın önemli bir spor dalı olması olduğunu ifade ederek, 'Bu spor çocuk ve gençlerimize planlama, düşün ve strateji geliştirme yeteneği kazandırıyor. Bizler iş adamlarıyız. Bu yetenekler iş dünyasının vazgeçilmezleri. Genel anlamda da satranç önemli bir spor. Yeni sporcuların yetişmesine destek olmak için turnuvaya destek verdik. Tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum.' dedi.

Konuşmasının ardından Başaran, turnuvanın başlangıç hamlesini yaptı.

Kaynak: AA