Geziciler 3. yıl dönümünü kutlayacak

Taksim Dayanışması, Gezi'nin 3. yıl dönümü programını açıkladı.

Geziciler 3. yıl dönümünü kutlayacak
Geziciler 3. yıl dönümünü kutlayacak
Taksim Dayanışması, Gezi Parkı eylemleri üçüncü yıl dönümü için düzenlediği basın toplantısında “Bir aradayız, buradayız” dedi. Mimarlar Odası'ndaki basın toplantısında Gezi'nin 3. Yılı programı da açıklandı.

29 Mayıs'ta 14.00-23.00 saatleri arasında Abbasağa Parkı'nda atölye, forum ve konserler gerçekleşecek. 31 Mayıs'ta saat 19.00'da Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapılacak.

Taksim Dayanışması, üçüncü yıl için hazırlanan ve Makine Mühendisleri Odası ile Mimarlar Odası'ndan ücretsiz elde edilebilecek tişörtlerin 31 Mayıs günü saat 17.00'den itibaren İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda giyilmesi çağrısı da yaptı.

Taksim Dayanışması adına Beyza Metin'in okuduğu açıklamada şu ifadeler öne çıktı:

“Gezi bu ülkenin imdat çığlığı, direnme refleksi, derin bir nefes alışıdır. Haksızlığa, adaletsizliğe, keyfiliğe, dayatmaya, baskıya karşı direnmenin adı, bir parktan tüm ülkeye ve dünyaya yankılanan kente, doğaya, yaşama sahip çıkanların hep bir ağızdan, bir arada söyledikleri şarkıdır.

Geziciler 3. yıl dönümünü kutlayacak

“Emekten yana, yoksuldan yana, doğadan yana, ezilmişten yana, ötekileştirilenden yana, kadından yana, Barış'tan yana her direnişin içinde yer alacağı, direnen herkesin dilinden düşürmeyeceği bir şarkı.

Geziciler 3. yıl dönümünü kutlayacak

“Umudun şarkısı duyulmaya devam edecek”

“Suruç'ta, Diyarbakır'da, Ankara'da, İstanbul'da, Bursa'da patlayan bombaların, yaşatılan katliamların, komşularımızla yaratılan savaş ikliminin, iş cinayetlerinin, kiralık işçiliğin, taciz ve tecavüz ortamının, kadın cinayetlerinin, ihalelerin, rüşvetlerin, komisyonların, rantın, HES'lerin, orman katliamlarının, siyasal İslam dayatmalarının, diktatörlük yöneliminin yarattığı kakafonik ortama rağmen, berrak ve duru bir sesle direnişin ve umudun şarkısı her yerden duyulmaya devam edecek.

Geziciler 3. yıl dönümünü kutlayacak

“Bilinir ki, sesler ve şarkılar kaybolmaz, uzayda sonsuza kadar salınırlar. Gezinin de direnişin olduğu her yerde umudu diri tutanların dillerinden düşmeyeceğini artık herkes biliyor.