Erdoğan: ABD'nin PYD'ye verdiği desteği kınıyorum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, ABD askerlerinin YPG üniforması giymesini sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan: ABD'nin PYD'ye verdiği desteği kınıyorum
Erdoğan: ABD'nin PYD'ye verdiği desteği kınıyorum
'ABD'nin YPG ve PYD'ye verdiği desteği kınıyorum, bu bize verilen söz değil' diyen Erdoğan, 'Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye gönderemezler. Hâlâ biz YPG'ye destek vermeye devam edeceğiz, o PKK değildir diyenlere söylüyorum, gel de bizden ders al' diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:


'ABD'nin YPG ve PYD'ye verdiği desteği kınıyorum, bu bize verilen söz değil'

Suriye'deki bir takım gelişmelerden cesaret alan bu örgüt, aynı oyunu burada sergilemeye kalktı. PKK, YPG, DAİŞ bunların hiçbirinin farkı yok, hepsi de terör örgütü. ABD'nin PYD'ye YPG'ye vermiş olduğu desteği kınıyorum! Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye gönderemezler. Hala biz YPG'ye destek vermeye devam edeceğiz, o PKK değildir diyenlere söylüyorum, gel de bizden ders al. Bizzat terör örgütüyle ilgili tüm belgeleri veriyoruz, söylüyoruz ama attıkları adımlar yanlış. Güvenlik güçlerimiz tarihe geçecek bir mücadele vererek örgütü ve arkasındaki güçleri bir kez daha hüsrana uğrattılar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Güvenlik güçlerimiz Nusaybin ve Şırnak hariç operasyonlarını tamamlamıştır. Örgüt üyeleri teslim oluyorlar. Ben şuanda terör örgütünün içerisinde olanlara sesleniyorum. Annenizin, babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünün kucağından sıyrılın.'

Erdoğan: ABD'nin PYD'ye verdiği desteği kınıyorumABD askerlerinde YPG arması