'29. Akşemseddin'i Anma Günü'

Bolu'nun Göynük ilçesinde 29. Akşemseddin'i Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

Etkinlikler kapsamında, Bolu Valisi Aydın Baruş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Belediye Başkanı Kemal Kazan, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde ilçe girişinden belediye meydanına kadar yürüyüş yaptı.

Vali Baruş, yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, 'İstanbul'un fatihi, çağ açıp çağ kapatan Hz. Peygamberin müjdesine mazhar olan büyük hükümdarı Fatih Sultan Mehmet han hazretlerini ve onun güzel askerlerini minnet ve şükranla yad ediyoruz. İstanbul'un fethinin bir gün öncesine tesadüf eden bu anlamlı günde fethin manevi mimarı Akşemseddin hazretlerini ebedi alem olan ahiret yurduna göç etmesinin 557. yılında rahmetle anıyoruz.' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek ise, Göynüklü'lere çevre yolu ve Eskişehir bağlantı yollarının yıl sonuna kadar tamamlanacağı müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Kemal Kazan ise etkinlikler kapsamında 5 ton bulgur pilavı, 5 ton kavurma, 60 teneke sıvı yağ, 200 kilogram tereyağı ve 50 bin adet yufkanın vatandaşlara ikram edildiğini söyledi.

Vatandaşlar, Akşemseddin Türbesi'ni ziyaret ederek, dua okudu.

Etkinliklere, Vali Baruş, Belediye Başkanı Kazan, Bakan Yardımcısı Coşkunyürek'in yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Göynük Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, Eski Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Pulcu, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliklerde 50 bin kişiye etli pilav ve ayran dağıtıldı.

Kaynak: AA