Keles'te Çiftçilere 40 Bin Lavanta Fidesi Dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesinin eğitim programına katılan 15 çiftçiye lavanta fideleri teslim edildi.

Keles ilçesinde, Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım AŞ tarafından eğitim verilen 15 çiftçiye, 40 bin lavanta fidesi dağıtıldı.

Lavanta dağıtımına, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin ve Tarım AŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ile çiftçiler katıldı.

Fidelerin bir kez dikilerek 40-50 yıl ürün alınabildiği, ayrıca susuz yerlerde gübre ve ilaca ihtiyaç duymadan yetiştiği, ekonomik getirisinin de fazla olduğu belirtildi.

Teke, törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Keskin ve Bektaş başta olmak üzere projede emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek, 'İnşallah bu bir başlangıç olur ve Keles ileride lavanta üretimi ile tanınır.' dedi.

Bektaş da kırsal bölgelerin kalkınması için araştırmalar yaptıklarını ve bu bölgelerde alternatif ürünler üretilmesi için önderlik etmeye çalıştıklarını anlattı.

Lavantanın bu anlamda çok uygun bir ürün olduğunu dile getiren Bektaş, 'Gıda, temizlik ve kozmetik alanlarında talep edilen, ayrıca üretim maliyeti düşük bir ürün olduğu için Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimize destek oluyoruz. Bu anlamda yaklaşık bir ay önce 15 çiftçimize eğitim verdik. Şimdi de bu çiftçilerimize 40 bin lavanta fidesi dağıtıyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA