Gümüşhane'de Bin 956 Genç Çiftçi Destek İçin Müracaat Etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilerin 30 bin liraya kadar hibe alabileceği destek programı için Gümüşhane’de bin 956 kişi müracaat etti.

Geçtiğimiz Nisan ayında Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğin ardından gencciftci.tarim.gov.tr adresinden 13 Nisan’da başlayan başvurular 12 Mayıs tarihinde sona ermişti.

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, başvurularda genç çiftçiler çeşitli kriterler ve proje bilgilerine göre 90 tam puan üzerinden puanlama sistem üzerinden yapıldıktan sonra İl Değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirileceği bildirildi.

İl Değerlendirme Komisyonu’nun 3 Haziran tarihine kadar gerçekleştireceği çalışmanın ardından ise projelerin asil ve yedek listeleri 4-10 Haziran tarihleri arasında ilana çıkarılacak ve ardından projeleri onaylanan genç çiftçiler ile 11-17 Haziran tarihleri arasında hibe sözleşmesi imzalanacak.

Gümüşhane’de il genelinde toplam bin 956 genç çiftçi kayıt yaptırırken, İl Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecek çiftçi sayısı bin 623 olarak belirlendi. Kurum tarafından paylaşılan istatistiki bilgilere göre projeye en fazla talep 957 kişi ile Kelkit ilçesinden en az talep ise 107 kişi ile Kürtün ilçesinden geldi. Diğer ilçelerin müracaat sayıları ise şöyle: Merkez 287, Şiran 228, Torul 156, Köse 221.
Kaynak: İHA