Meral Akşener'den Koray Aydın'a ağır yanıt

Milliyetçi Hareket Partisi'nde muhalif isimlerden olan Meral Akşener Habertürk Tv'de Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Akşener "Koray Aydın benden daha fazla cemaatçiydi" dedi.

Meral Akşener'den Koray Aydın'a ağır yanıt
Meral Akşener'den Koray Aydın'a ağır yanıt
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan aday adayı Meral Akşener Habertürk Tv'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında soruları yanıtladı. MHP Genel Merkezinin iktidar olmakla ilgili bir sorunu olduğunu söyleyen Akşener 'Genel merkezimizde iktidar olmakla ilgili bir sorun var. Bizim iki meselemiz var. Evet biz koltuk meraklısıyız. Başbakanlık da istiyoruz, Cumhurbaşkanlığı da istiyoruz' dedi.

MUTABAKAT BOZULDU MU?

Koray Aydın'ın suçlamalarına yanıt veren Akşener 'Belden aşağı asla vurmam. Biz cuma günü gecesi 10.00'da buluştuk. Metin hazırladık. Altına imzamızı attık. Nasıl gidileceğini belirttik ama nasıl döneceğimizi konuşmadık. Karar yoktu. Karar olsa ya uyardım ya da itiraz ederdim. Koray Aydın'ı 11.00 civarında sordum, gittiğini söylediler. Ben saat 03.00 gibi ayrıldım.' dedi

'PARALEL' İDDİALARI

Bizim partide 1 numaralı koltuğa aday olamazsınız. Eğer aday olursanız, Rus ajanı olursunuz, CIA ajanı olursunuz. Böyle bir anlayış vardır. Mesela 2012'de ben Sayın Bahçeli'ye oy verdim, Sayın Aydın hakkında bu tarz söylemleri iftira olarak nitelemiştim. Sayın Bahçeli'nin sözlerini anlıyorum ama Aydın'ın sözlerini anlamıyorum. Paralel sözlerine artık cevap vermek istemiyorum. Bizlere paralel diyenlerin kendileri yamuk. 'İllerde cemaat destek veriyor' sözü çok inciticidir. Kendisi ile birlikte çalışanlar şu an benim yanımda. İllerdeki organizasyonları onun için düzenleyenler şimdi bizim için düzenliyor.

ÜLKÜCÜLER BİRLEŞECEK Mİ?

Ben MHP çatısı altında toplanılmasını düşünüyorum. Fakat 'Biz büyüğüz hadi gelin bizde toplanın' tavrıyla olmaması gerektiğini düşünüyorum ama elbette birleşme MHP çatısı altında olmalıdır.