Kurultay kararına muhaliflerden ilk tepkiler

Yargıtay'ın MHP için verdiği kurultay kararı ardından muhaliflerden ilk tepkiler geldi.

Kurultay kararına muhaliflerden ilk tepkiler
Kurultay kararına muhaliflerden ilk tepkiler
''MHP'de olağanüstü kurultay yapılacak mı?'' sorusu yanıt buldu. Yargıtay, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onadı. MHP yönetimi ise, bu karar doğrultusunda seçimli olağanüstü kurultay kararı aldı.

SİNAN OĞAN: 3 HAFTA GİBİ BİR SÜREYE İHTİYACIMIZ VAR
MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, kararı şu sözlerle yorumladı:

''Hayırlı uğurlu olsun. Yargıda bu süreci geciktirmeye dönük MHP Genel Merkezi'nin ve Adalet Bakanı'nın gayretleri boşa çıkmıştır. En kısa sürede önce tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz ardından da genel başkanlık seçimini yapacağız. Bu sadece MHP'nin önünü açmakla kalmayacak Türk siyasetinin de önünü açacak bir hamle olacaktır. Milletimize, camiamıza hayırlı olsun diyorum. Makul bir süreye ihtiyacımız var. Zannediyorum 3 hafta gibi bir süreye ihtiyacımız var. Haziran ayının ilk veya ikinci haftası tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Son kararı Çağrı Heyeti verecek.''

AKŞENER: HAYIRLI OLSUN
Bir diğer başkan adayı Meral Akşener ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yaptı.

Akşener, 'Yargı kararı ile onaylanan olağanüstü kongremiz hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.

Kurultay kararına muhaliflerden ilk tepkiler

ÖZDAĞ: ANKARA'DA HAKİMLER VAR DİYEBİLİYORUZ

Genel başkan adayı Ümit Özdağ ise şöyle konuştu:

“Her şeyden önce Yargıtay'ın almış olduğu kararı, Türkiye'de hukuk sisteminin, siyasi müdahalelere nasıl direndiğinin açık göstergesi olması açısından, bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları açısından umut verici olduğunu görüyorum, değerlendiriyorum. Bütün siyasi baskılar, Yargıtay'ı ve ilk mahkemeyi istenilen kararın çıkması, ikna etmesi için yapılan baskılar sonuçsuz kaldı. Ankara'da hakimler var diyebiliyoruz, bu güzel bir şey. Bu mücadele bizim açımızdan bir MHP kurultayı yaptırma meselesi değildi. Başlangıçta öyle başlasa bile, zaman içerisinde demokrasi ve hukuk devleti mücadelesine dönüşmüştü. Bunun başarıyla bitmiş olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Siyasi otorite bütün baskılara rağmen sonuç alamadı, Allah'a şükürler olsun. Bu başka davalar için de böyle olacaktır. Cumhuriyetin sağlam temeller üzerine atıldığını ve hukuk sistemimiz bütün baskılara rağmen direndiğini gösterdi. Sayın Genel Başkan, Yargıtay'ın kararına saygı duyucağını söylemişti. Bu açıklamasını hayretle karşılamadım. Vermiş olduğu sözü tutması açısından, Sayın Bahçeli'ye yakışan bir karar olarak değerlendirdim. Bundan sonra MHP bir toy şeklinde kurultayını yapacaktır. Anti demokratik müdahalelerden bahsediliyor. Ben olmasını dilemem. Hiçbir MHP'li de bundan sonra böyle bir şey olmasını istemez, kabul de etmez. Bundan emin olun.

Kurultaya giden sürecin nasıl işleyeceğini birlikte göreceğiz. Bazı şeyler zaman içinde yerine oturur diye düşünüyorum. Muhalif blok diye bir şey yok. Hepimiz kurultayın yapılması için mücadele ediyoruz. Kendi aramızda bir rekabetimiz var. Yıkıcı muhalefet değil, benim açımdan genel merkeze karşı da değil. Program rekabeti yapmamız gerektiğine inanıyorum. İnşallah bundan sonra böyle devam edecektir. Başka partilerde ağır süreçler yaşandığını göz önünde tutarsanız. MHP'deki bu süreç bütün ağırlığına, zorluğuna, dış müdahalelerine rağmen çok centilmence yapılmıştır.

(Gazeteci Avni Özgürel'in ‘sürecin muhalifleri hırpaladığı' yönündeki açıklaması) Avni Özgürel'in MHP tarihini iyi bildiğini ama son 10 yılıyla ilgili bilgilerinin taze ve doğru olmadığını düşünüyorum.'