Sivas İl Özel İdaresi'nden Çiftçilere Sebze Fidesi Desteği

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, çiftçilere ’Sebzeciliği Geliştirme Projesi’ kapsamında fide dağıtmaya başladı.

Sivas İl Özel İdaresi'nden Çiftçilere Sebze Fidesi Desteği
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü sebzeciliği geliştirme projesi kapsamında çiftçilere 150 bin adet fide dağıtımı başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü demonstrasyon meyve bahçesinde dağıtımı yapılan fidelerin ilki Suşehri ilçesine teslim edildi.

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürümüz Fahri Keskin, Sivas’ta üreticilerin refah düzeyini yükseltmeyi amaçlayan projenin çiftçiler için çok önemli olduğunu ifade ederek,"Projenin amacı Sivas il sınırları içerisinde meyveciliği ve sebzeciliği teşvik etmek, alternatif geçim kaynakları oluşturarak iş gücünü en iyi şekilde değerlendirmek, pazara toplu ürün arz ederek üretim alanları oluşturmak, üreticilerin refah düzeyini yükseltmektir" dedi.

Keskin, projeye Sivas İl Özel İdaresi bütçesinden destek sağlandığını ve çiftçilerden de katkı payı alındığını ifade ederek,"“Proje çerçevesinde 60 bin adet aşılı domates fidesi, 50 bin adet sivri biber ve 40 bin adet salatalık fidesi temin edilmiştir. Bu kapsamda toplam 45 dekar alana sebze ekimi yapılacaktır." diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan ise, Sivas İl Özel İdaresi ile her zaman olduğu gibi güzel bir birliktelik sergilendiğini ifade ederek, "Sebzeciliği geliştirme projesiyle ilimizde ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz."şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA