'Schoolovision'da Avrupa Üçüncülüğü

Türkiye'yi, şarkı yarışması Schoolovision'da temsil eden Uşak Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu öğrencileri üçüncü oldu.

Avrupa'daki okullararasında düzenlenen şarkı yarışması Schoolovision'da ülkemizi temsil eden Uşak Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu öğrencileri üçüncü oldu.

AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Erasmus programı desteğiyle, e-twinning topluluğu tarafından düzenlenen, her ülkeden seçilen bir okuldan öğrencilerin seslendirdiği şarkıların değerlendirildiği yarışmada, 85 kişilik kadrosuyla Uşak Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu korosu, 'Olur bu dünya çocuklara saray' şarkısıyla derece yaptı.

'Okulların Eurovision'u' olarak da adlandırılan koronun şefliğini yapan müzik öğretmeni Murat Şahintürk, AA muhabirine yaptığı açılamada, Avrupa'dan 35 ülkenin katıldığı yarışmada 3'üncü olduklarını söyledi.

Avrupa'da, Türkiye temsil etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Şahintürk, 'Biz temelde öğrencilerimizin, yarınlarımızın, farklı kültürleri tanımasını ve öz güvenlerini geliştirmelerini, müzikle birlikte İngilizceyi sevmelerini hedeflemiştik. Aldığımız başarı bu ülkeyi sevmiş herkesindir. Türkiye'yi temsil ettiğimiz bu yarışta verilen emekler karşılığını buldu. Yarışmadan üçüncü olarak ayrıldık. Bu başarı nedeniyle çok mutluyuz.' şeklinde konuştu.

35 Avrupa ülkesinin katıldığı yarışmada, Ukrayna 'I live in Ukraine' isimli şarkıyla 249 oy alarak birinci, İzlanda 202 oyla 'Dancing Away the Blues' şarkısıyla ikinci, Türkiye ise 199 oyla üçüncü oldu.
Kaynak: AA