Emekli Eğitimciler, Tarihi Sarıhacılar'ı Gezdi

Antalya Kız Teknik Öğretmenler Derneği üyeleri Akseki'de bulunan tarihi konak ve düğmeli evleri gezdi.

Antalya Kız Teknik Öğretmenler Derneği üyeleri Akseki’de bulunan tarihi konak ve düğmeli evleri gezdi.

Kız Teknik Öğretmenler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Gülen Bergama, Antalya Kız Teknik Öğretmenler Derneği olarak Akseki ve İbradı ilçelerine ilk kez gezi düzenlediklerini ve Akseki’de de tarihi konaklar ile tarihi Sarıhacılar köyünü tanımak için geldiklerini belirtti.

Üyelerinin tamamının emekli öğretmen olduğunu belirten Bergama, 'Derneğimizde kayıtlı 145 üyemiz bulunmaktadır. Biz bu tip gezilerle 40 öğrenciye burs veriyoruz. Bunlardan 27 tanesi üniversite, diğerleri ise lise öğrencisi. Emekli genel müdürümüz de Mahiye İyikan’da üyelerimiz arasındadır.' dedi.

Yönetim kurulu üyelerinden bir tanesinin Akseki’nin Cendeve mahallesinden olduğunu belirten Bergama, şöyle devam etti:

'Kendisi bize Akseki’yi Sarıhacılar köyünü ve İbradı’yı o kadar güzel anlattı ki 'buraları mutlaka tanımalıyız' dedik. Burada doğa harika, insanlar harika, mimari harika. Buralara hayran kaldık. Bizimle Akseki’de çok ilgilenildi. Burada yaşayan insanlardan o kadar güzel ilgi gördük ki çok mutlu olduk. Burada tarihi ve kültürü ayakta tutmaya çalışan mimar arkadaşlarımız var. Burada tarihi doku korunmuş. Bu güzelliği halka aktaran basın var. İyi ki bizim üyelerimiz var. Biz onların sayesinde bu geziyi yapabildik. İbradı'da ve Akseki'nin Sarıhacılar köyünde bulunan düğmeli evler bize son derece enteresan geldi. Akseki’de hiç yapısı bozulmamış konakları ve düğmeli evleri ve müzeyi gezdik. Eserler şahaneydi. En önemlisi halkta bu eserlere sahip çıkmış. Bu bizi son derece mutlu etti. Buraları görmemiz için bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.'

Emekli eğitimciler Akseki'de tarihi Müftülük evi, boyalı ev, Sarıhacılar mahallesinde bulunan tarihi düğmeli evleri ve tarihi camiyi gezdi.
Kaynak: AA