'Caddede İsyan Var, Trafik Cinayetlerini Durduracağız' Eylemi

Göztepe Dayanışması, Kadıköy Bağdat Caddesi'nde meydana gelen trafik kazaları ve kaza sonucu ölümlere dikkat çekmek amacıyla 'Caddede isyan var, trafik cinayetlerini durduracağız' eylemi yaptı.

Bağdat Caddesi Caddebostan ışıklarda toplanan Göztepe Dayanışması ve kazalarda hayatını kaybedenlerin yakınları, 'Cadde de ya cinayetler ya trafik duracak' yazılı pankart açarak kazalarda hayatlarını kaybedenlerin resimlerini taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Neslihan Özgüner, yetkilileri yaşam odaklı çözümler için bir an önce göreve davet ederek, trafik kazalarının hemen ardından halkın tepkisi yatışana kadar göstermelik denetimlerin dışında caddede hiçbir kontrol mekanizmasının bulunmadığını iddia etti.

Taleplerini dile getiren Özgüner, 'Yolun geometrisine göre hız yapan sürücüleri engelleyecek fiziksel tedbirlerin akademik bir komisyon oluşturularak hayata geçirilmelidir. Trafik lambalarında hız kontrol kameraları ile araç hızının caddenin hiçbir yerinde 50 km'nin üzerine çıkmaması sağlanmalıdır. Trafik ekipleri 23.00-05.00 arasında sürekli ve farklı noktalarda denetim yapmalıdır. Cezaların sürücülerin suç işlemesini önleyici, caydırıcı nitelikte arttırılmalı. Kentsel dönüşümden kaynaklı kamyon ve iş makineleri trafiğinin sokak araları ve ana yollarda kısıtlı saatlere çekilmeli.' dedi.

Bağdat Caddesi'ndeki kazada hayatını kaybeden Büşra Taşlı'nın babası Erol Taşlı da, 'Kızımın ölümüyle bizim içimiz yandı. Kızımın ölümüne sebep olan zanlı 92 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Trafik Mağdurları Yasası'nın bir an önce TBMM'den bir an önce geçmesini bekliyorum. Trafik derslerinin ilkokuldan başlayarak üniversitelerde de okutulmasını istiyorum. Başkalarının da canı yanmasın.' dedi.

Basın açıklamasının ardından Göztepe Parkı'na kadar yürüyen grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA