Antika Eserler Yeni Sahiplerini Buldu

Gemi malzemeleri, daktilolar, ev eşyaları gibi antika eserler, Çukurcuma Müzayede Evi tarafından düzenlenen 'Karma Eserler Müzayedesi'nde satışa sunuldu.

Çoğunluğu 19 ve 20. yüzyıl eserlerinin oluşturduğu müzayedede, satılan eserler arasında en pahalı fiyat, 1925 yapımı Operaphone marka gramofonun oldu. Masif maun ağacından yapılmış, minyatür piyano formundaki gramofon, yaklaşık 10 bin liradan alıcı buldu.

Müzayedede, ceviz ağacı üzerine sedef ve mini marküteri kakmalı, 19 yüzyıl yapımı Sakal-ı Şerif kutusuyla, Keşan modelli İran yün halısı, yaklaşık 3 bin 250 liraya satıldı.

Süleymaniye damgalı, 19. yüzyıl yapımı pirinç mangal da yaklaşık 3 bin 250 liraya satılan bir diğer eser oldu.

Müzayedenin, 60 bin lira çıkış fiyatıyla en değerli eseri olan, ahşap oyma işçilikli ve altın varak süslemeli 19. yüzyıl Fransız yapımı kanepe ise alıcı bulamadı.

İspanya Toledo işi, demir üzerine altın kakmalı ve kaplumbağa figürlü 1960 yapımı, bin 100 liraya satılan kurmalı masa zili, müzayedenin en ilgi çekici eserlerinden oldu.

Toplam 369 parçanın satışa sunulduğu müzayedede ayrıca, gümüş malzemeleri, hat yazıları, yağlı boya tablolar, seramik ve çini gibi ürünler alıcısını buldu.

Kaynak: AA