Temizlik İşçilerinden Belediye Yönetimine Protesto

Avcılar Belediyesi’nde maaş alamayan temizlik işçileri, alacaklarının zamanında ödenmediği gerekçesiyle iş bıraktı. İşçiler, alacaklarının yatırılacağı güne kadar eyleme devam kararı aldı.

Temizlik İşçilerinden Belediye Yönetimine Protesto
Avcılar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçiler aylardır maaş ödemelerinin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı. Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesi önünde toplanan yüzlerce işçi, hem ödenmeyen maaş, hem de gerekçesiz işten çıkarılan işçi arkadaşları için belediye yönetimini protesto etti.

"İNSANCA MUAMELE GÖRMEK İSTİYORUZ"

Burada grup adına yapılan eyleme yüzlerce temizlik işçisi ile Belediye - İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir katıldı.

Grup adına açıklama yapan Özdemir, “İnsanca muamele görmek istiyoruz, hak ettiğimiz ücretimizi zamanında almak istiyoruz. Bundan en tabii bir şey olamaz. Sevgili arkadaşlar uzatmayacağım. Anayasal hakkımız olan bir hakkı bugün kullanıyorsunuz. Siz iş verme görevini yerine getirdiniz. 20 gün önce ödenmesi gereken ücretlerinizi iş veren yatırmadı. Yani onlar ücret ödeme ödevlerini, görevlerini yerine getirmedikleri için siz yasalardan doğan, yasaların size tanıdığı çalışmama hakkını kullanıyorsunuz” dedi.



"YAPTIĞIMIZ EYLEM YASAL"

Yapılan eylemin yasal olduğunu söyleyen Özdemir, “Yaptığınız işlem yasal. Yasalarla güvence altına alınmış bir işlem. Ama dikkat etmemiz gereken bir şey var, proveke etmek isteyebilirler, kendilerine saldırtmak isteyebilirler. Araç giriş-çıkışlarını engellemeyeceğiz. Bu bir grev değil, grev olmadığı için, eğer grev olsaydı başka bir uygulama olacaktı. Bu çalışmama hakkımızı kullanıyoruz. Sevgili arkadaşlar, dolayısıyla sağduyumuzu muhafaza edeceğiz. Sizden ricamız olur. Bu mücadeleyi taçlandırarak zaten kazandınız, kazanacaksınız. Sevgili arkadaşlar bunu böyle bilin. Ben hepinize sevgiler saygılar sunuyorum” diye konuştu.

İşçiler yapılan basın açıklamasının ardından bir süre belediye yönetimini protesto için slogan attı. Grup açıklamanın ardından buradan ayrıldı.

Kaynak: İHA