Dörtyol'da Çiftçilere Maddi Destek

Dörtyol'da, 'Narenciye Üretiminde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında 50 çiftçiye bir yılda 270 bir lira maddi destek sağlandı.

Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün yürüttüğü 'Narenciye Üretiminde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında 50 çiftçiye bir yılda 270 bir lira maddi destek verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce 5 çiftçiyle başladıkları iyi tarım uygulamasında üretici sayısını 50'ye yükselttiklerini söyledi.

Dörtyol'un, iklim, toprak ve su koşullarıyla tarımsal üretim için son derece avantajlı bir konuma sahip olduğunu aktaran İnal, '50 kadar çiftçimizi iyi tarım uygulamalarına dahil ettik ve 6 bin dekar alanda narenciye üretimi yapmaya başladılar. Projemizle olumlu sonuçlar aldık. 50 çiftçimize bakanlığımız tarafından 6 bin dekarda yaptıkları üretime yaklaşık 270 bin lira destek verildi.' diye konuştu.

Narinciye üretiminin yanı sıra diğer ürünleri de projeye dahil etmek istediklerini belirten İnal, amaçlarının iyi tarım uygulamaları konusundaki gelişmeler sayesinde başta meyve-sebze üretimi olmak üzere tarımsal üretimin tamamını iç ve dış pazarda rekabet şansını yakalamasını sağlamak olduğunu söyledi.

İnal, böylece dış pazara güvenli ürün sunulurken, yurt içinde de insan sağlığı açısından güvenilir ürün tüketimini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA