Burhaniye'de Anne Ve Çocuklarının Oyunları Büyüledi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Müjde Babuşçuoğlu Anaokulu, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde ’Okullar Hayat Olsun, Annemle Öğreniyorum’’ projesi kapsamında bir ilke imza attı. Anneler ve çocuklarından oluşan üç grup, Halk Oyunları Eğitmeni Merfu Çavdar ve Cemile Arık tarafından hazırlanırken, ilk gösterilerinde de büyük alkış adlılar.

Burhaniye'de Anne Ve Çocuklarının Oyunları Büyüledi
Müjde Babuşcuoğlu Anaokulu’nda 3 grupta yapılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. Çalışan anneler göz önünde bulundurularak prova saatleri ayarlanırken, projede 30 anne ve çocukları görev aldı. Okul-Aile Birliği Başkanı ve üyelerde projede yer aldı. Ekipler, Anneler Günü için düzenlenen okul çayında da gösteri yapan ekip takdir topladı. Okul çayındaki gösteriler Burhaniye genelinde ses getirdi. Son olarak, Burhaniye Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği yılsonu sergisinde sahneye çıktı. ’’Bağ Yüzünün Çamları, Şıngır ve çökertme’’ oyunlarını sergileyen anne ve çocukları büyük alkış aldı. Ekibin oyunlarını, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Işık, Uygulamalı bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. M.Oğuzhan İlban ve Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ile daire müdürleri, okul müdürleri ve vatandaşlar izledi. Projede görev alan anneler de mutluluklarını dile getirdi Sevinç Çerkez, ”İki yıldır devam eden oğlum ile bu güzel çalışma ekibine girdiğim için mutluyum. Çocuğumun arkadaşlarının anneleri ile yakından tanışma fırsatı buldum ve onlarla kaliteli vakit geçirdiğimi düşünüyorum. Oğlum ve benim için ilerde güzel hatırlayacağım bir anımız oldu. Başta Okul müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’.derken, İlknur Buldan’da,” Çocuğumla böyle bir sosyal etkinlik içinde yer almak benim için çok anlamlıydı. Burhaniye’de bir ilk olduğumuz için çok mutluyum. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sahneye çıkan anneler ve öğrencilere teşekkür eden Okul Müdürü Eser Ersöz,” Güzel bir projeye imza atıldı. Gösteriler yoğun ilgi gördü. Hepsini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA