Arap Ve Afrikalı İş Adamları Heyeti Kütahya'da

Yatırım ve iş birliği görüşmelerinde bulunmak amacıyla Kütahya'ya gelen 52 iş adamı, bazı sanayi tesisleri ve üniversite yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

Arap ülkeleri ve Afrika'dan 52 iş adamı, yatırım ve iş birliği görüşmelerinde bulunmak üzere Kütahya'ya geldi.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneğinin (TASCA) organizasyonuyla Tunus, Cezayir, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Senegal, Sudan, Suriye, Fas ve Yemen'in aralarında bulunduğu 20'ye yakın ülkeden 52 iş adamı, Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesi'ni gezerek yetkililerden bilgi alan heyet, çinicilerle de görüştü. Heyet, Kütahya'da Ulu Cami'yi ziyaret ederek, Kütahya Yapı Dekorasyon Isıtma ve Soğutma Teknolojileri Fuarı'nı gezdi.

Konuk iş adamları, Tavşanlı'da 'Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu'na katılarak, iş dünyasından temsilcilerle yatırım ve iş birliği görüşmelerinde bulundu.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Özyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuk heyetin Tavşanlı OSB'de teknik geziye katıldığını söyledi.

Gezide, heyetin kesintisiz güç kaynakları üreten firmanın tesislerini incelediğini aktaran Özyaşar, 'Konuklarımıza öncelikle bir bölgenin en önemli iki dinamiği olan sanayi ve üniversiteyi gezdirdik. Her biri ülkelerinde birer fahri elçimiz olacak bu insanlara bölgemizin ve ülkemizin zenginliklerini tanıtarak, bölgemiz ve ülkemiz hakkında olumlu bir imaj oluşturmaya çalıştık.' dedi.
Kaynak: AA