IBS'den Etiyopya'ya Yardım

Dernek ramazan ayında Etiyopya'da 200 bin kişiye iftar ve sahur yemeği yardımı yapacak.

Dünyanın farklı coğrafyalarında 22 yıldır insani yardım faaliyetlerini sürdüren Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği (IBS), ramazan ayında Etiyopya'da 200 bin kişiye iftar ve sahur yemeği yardımı yapacak.

IBS'den açıklamaya göre dernek, önceki yıllarda Etiyopya'nın özellikle kırsal bölgelerinde ramazanda iftar ve sahur yemeği dağıtımları ve ramazan kumanyası yardımı yaptı. IBS bu yıl da ülke genelindeki 11 farklı medrese ve yetimhane bölgesinde faaliyet gösterecek.

IBS tarafından inşa edilen Musa Efendi Yetimhanesi başta olmak üzere, Addis Ababa Anaokulu, İmam Şafi Medresesi, Harar bölgesi, Lagebirra bölgesi, Ümmül Aytam Yetimhanesi, Hululu bölgesi, Ali Bırra Medresesi, Warebella Medresesi ve Ejaananı Medresesi'nde yaklaşık 200 bin kişiye ramazan yardımı ulaştırılacak.

Musa Efendi Medresesi'nde her gün bin yetim ve yoksulun istifade edeceği şekilde yemek pişirilip, iftar ve sahur yemeği olarak dağıtımı yapılacak. Yemek ve kumanya dağıtımlarına destek vermek isteyen hayırseverler, 150 lira bağış yaparak, 1 kişinin 1 aylık iftar ve sahur yemeğini karşılayabilecek.
Kaynak: AA