Denizli'de Evin Üzerine Kaya Parçası Düştü

Honaz'daki bir taş ocağının da bulunduğu dağlık alandan kopan kaya parçasının çatısına düştüğü ev, hasar gördü.

Denizli'nin Honaz ilçesinde bir taş ocağının da bulunduğu dağlık alandan yuvarlanan kaya parçası, düştüğü evde hasara neden oldu.

Aşağıdağdere Mahallesi'nde 86 Yaşındaki Ali Sarıtaş'a ait eve, mahallenin üst bölümünde yer alan taş ocağı bölgesinden kopan kaya parçası düştü.

Tarım aletlerinin bulunduğu depo bölümünün çatısına düşen kaya parçası, evde hasar oluşturdu.

Olay sırasında evde bulunan Sarıtaş'ın kızı Fatma Aylak, bir iş makinesinin çalıştığını duyduğunu ardından büyük bir gürültü koptuğunu, tozların arasından fırlayan bir kayanın evlerinin üzerine düştüğünü söyledi.

Şans eseri kayanın düştüğü bölümde kimsenin olmadığını anlatan Aylak, 'Çok korkuyoruz. Bu taş ocağının kapatılmasını istiyoruz. Köyümüz tehlike altında, biz can güvenliği istiyoruz.' dedi.

Muhtar Murat Efe ise özel bir şirkete ait taş ocağında dinamitle patlatma yapıldığını, ocaktan çıkan kaya parçalarının sürekli olarak mahallelerine düştüğünü ileri sürdü. Mahalle halkının tedirgin olduğunu belirten Efe, şunları kaydetti:

'Dağdaki ocakta yapılan patlatmaların ardından yuvarlanmaya başlayan kayalar, mahallemize kadar geliyor. Mahalle olarak şikayetçiyiz. Her patlamada deprem olmuş gibi sallanıyoruz, evlerimiz zarar görüyor. Yetkili birimlere müracaat ettim, sonuç bekliyoruz. Tedirginiz, can güvenliğimiz yok. Biz bu ocağı istemiyoruz.'
Kaynak: AA