Çukurova Üniversitesince Şehitler İçin Orman Oluşturuldu

Adana'da, Çukurova Üniversitesince terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçleri ile terör saldırılarında hayatını kaybeden Adanalılar için fidan dikilerek orman oluşturuldu.

Çukurova Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, öğrenciler, mezunlar, öğretim görevlileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kampüste belirlenen alana yaklaşık 600 fidan dikerek, can suyu verdi. Dikilen her fidana şehitlerin isimlerinin yer aldığı tabelalar takıldı, alana 'Çukurova Üniversitesi Şehitler Ormanı' adı verildi.

Fidan dikim töreninde şehitler için dua edildi.

Rektör Kibar, törendeki konuşmasında, terör saldırılarında şehit düşen vatandaşlar ve güvenlik güçlerinin isimlerini ölümsüzleştirmek için bu projeye destek verdiklerini belirtti.

Kibar, ayrıca gençlere çevre ve yurt sevgisi kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Fidan dikim törenine, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, Çukurova Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Cengiz Kurt, Kızılay Başkanı Ramazan Saygılı, öğrenci kulüpleri ile diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Fidan dikimine katılanlar daha sonra Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Kaynak: AA