Yenimahalle Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu

Yenimahalle Kent Konseyi’nin 6’ıncı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Yenimahalle Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Katılımın oldukça yoğun olduğu kurulda, Yenimahalle Kent Konseyi’nin Başkanlık seçimi ve Yürütme Kurulu oylandı.Başkanlığa Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, oy birliği ile 2’inci dönem ve 3 yıl süresince tekrar başkan seçildi. Divan başkanlığını Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal’ın yaptığı olağan kurula Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara milletvekilleri Şenal Sarıhan, Murat Emir, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle ilçe Başkanı Ahmet Meşe, muhtarlar ve yürütme kurulu üyeleri de katıldı.

Yeni yönetimin Yenimahalle için hayırlı olmasını dileyen Başkan Yaşar, "Kent konseyleri, kentte yapılanları, kentin kaynaklarını denetlemek, yapılması gerekenleri genel ve yerel idarelere iletmek ve kentin eksikliklerini gidermekle yükümlüdür. Bizde onların başarılı projelerini katkı vermeye hazırız. Yeter ki sizler, Yenimahalle’ye yarar sağlayacak projeler üretin” dedi.

Vatandaşın vergisini vatandaşa hizmet etmek için kullandığını belirten Yaşar, “7 yılda ilçeye kazandırdıklarımız hiçbir ilçede yok. Bugün ilçemiz, eğitim, sağlık, spor, kültür, altyapı ve üstyapı alanında Ankara’nın en gelişmiş ilçesidir. Bunu iddia ediyorum. Ben vatandaşların ödediği vergiyi onlara hizmet etmek için kullanıyorum” diye konuştu.

Katılımcılara teşekkür konuşması yapan Çınar, “Bugün, 2 yıllık bir dönemin çalışmalarını anlatma, hesabını verme ve sizlerin öneri ve eleştirilerini alma günümüz. Bu önemli günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Ülkemizde kurumsal kimliğini kazanmış kent konseyi sayısının yalnızca 200 civarında. Yenimahalle olarak bu bağlamda şanslıyız. Çünkü yola ilk çıkan kent konseyleri arasında yer alıyoruz. Bu nedenle, 2009 yerel seçimleri sonrasında ilçemizde kent konseyinin kuruluşuna öncülük edenlere, emek verenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“BİYEN İLE TÜM TÜRKİYE İÇİN DE ÖRNEK OLACAĞIZ”

Kent Konseyi’nin çalışmalarından bahseden Çınar, “Kurumsallaşma yolunda Çocuk, Kadın, Genç ve Engelli meclislerimizi oluşturduk. Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun etkin bir üyesi olduk, platform dönem başkanlığı yaptık ve platformun kurumsallaşması için de en fazla ve en etkin çalışan kent konseyi olduk. Gündem Yenimahalle Toplantıları düzenleyerek, Yenimahalle’deki sivil toplum kuruluşlarını periyodik olarak bir araya getirmeyi ve Yenimahalle için ortak akıl oluşturmayı gündemimize aldık. BİYEN adını verdiğimiz bir beceri iş ve yaşam enstitüsü oluşumu için çalıştık. Bu projenin kısa zamanda hayata geçeceğine ve tüm Türkiye için de örnek bir model olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kurulda Ankara milletvekilleri de düşüncelerini dile getirdi. Emir, “Yenimahalle’ye her gelişimde sosyal demokrat belediye anlayışının nasıl farklar yarattığını çok daha yakından görüyorum” dedi.

Sarıhan ise, “Burası bir demokrasi platformudur. Bu platformu güçlü kılan da STK’ların buraya verdikleri katkıdır, buradaki birliktelik ve katılımcılıktır. Şuna inanıyorum ki her şey yerelden başlar, yerelin gücüyle başlar. Eminim ki Yenimahalle’deki gücümüz Türkiye’deki gücümüze de dönüşecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA