Özkeçeci'den 'Yeni Genel Başkan' Açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan’ı Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkanlığı’na adaylığını değerlendiren AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, "Hayırlı, uğurlu olsun" temennisinde bulundu.

Özkeçeci'den 'Yeni Genel Başkan' Açıklaması
Genel Başkan Adayının açıklanacağı toplantı öncesinde Belediye başkanları ve İlçe teşkilatları ile birlikte İl Başkanlığından toplanan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, yaptığı açıklamada, ülke, millet ve Türkiye demokrasisi için Binali Yıldırım isminin hayırlı olmasını dileyerek, AK Parti’nin istişareye verdiği önemin bu vesileyle ortaya konduğunu, parti içindeki istişare sürecinden sonra ismin belirlendiğini ifade etti.

’’TÜM DÜNYA’NIN GÖZÜ AK PARTİ’DE’’

Tüm dünyanın gözlerini bugün AK Parti Genel Merkezine çevirdiğini ifade eden Özkeçeci, çok geniş bir çerçevede yapılan istişareler sonucunda açıklanan genel başkan adayını belirlenme sürecinin de tüm siyasi partilere örnek oluşturacak bir süreç olduğunu vurguladı. Mehmet Eyup Özkeçeci, "Biz, AK Parti olarak istişareye önem veren bir partiyiz. Bugüne kadar almış olduğumuz kararları hep istişareler sonucunda aldık. Bu kararımız da bu şekilde alındı. Şu anda kongre yapmak isteyen partileri görüyorsunuz. Bir kriz üzerine kongre yapmak ve kongreyle krizi aşmak istiyorlar, oysa biz daha da büyüyerek kongrelere giriyoruz ve kongrelerden de büyüyerek çıkıyoruz. Türk siyaseti için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"BU HAREKETİN LİDERİ BELLİDİR"

Özkeçeci, AK Partinin çok büyük bir siyasi hareket ve bu siyasi hareketin liderinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayarak, "Yeni dönem ortak akılla takım ruhuyla ekip çalışmasıyla yola devam edeceğimiz bir süreç olacaktır. Binali Yıldırım, 14 yılda farklı kademelerde görev yapmıştır, devletin farklı kademelerinde, AK Parti’nin farklı kademelerinde ciddi bir tecrübeye sahiptir, inşallah yeni Türkiye’nin inşasında gerçekten önemli bir misyon ifa edecektir diye inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

’’KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM’

Kararın, ülkeye, millete ve AK Parti’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Özkeçeci, "22’sinde genel kongremiz olacak. Kongrede inşallah delegelerimiz de gerekli teveccühü gösterdikten sonra Binali Yıldırım, genel başkanımız olacak ve müstakbel başbakanımız olacak. Ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olsun. AK Parti 3 Kasım 2002’den bu yana yeni bir Türkiye inşa ediyor. Yeni Türkiye inşasına Allah’ın izniyle devam edeceğiz. ’kutlu yürüyüşe devam’ sloganıyla hareket edeceğiz ve 2023 hedeflerini güçlü bir şekilde gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben yeni genel başkanımıza, başbakanımıza tekrar başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA