Davul Eşliğinde Kadınlar Da Keşkek Dövdü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, özellikle köy düğünlerinde, gençler tarafından davul zurna eşliğinde dövülen keşkek bu defa şehirde yapılırken, kadınlarda erkeklere yardımcı oldu. Ören Mahallesinde Metin ve Duygu Çavdar çiftinin düğününde düzenlenen keşkek dövme töreninde büyük coşku yaşanırken, hazırlanan keşkek konuklara ikram edildi.

Davul Eşliğinde Kadınlar Da Keşkek Dövdü
İlçeye bağlı köylerdeki düğünlerin vazgeçilmezi olan keşkek yemeği, zaman zaman şehir düğünlerinde de yapılmaya başlandı. Metin ve Duygu Çavdar çiftinin Ören Mahallesindeki düğününde de davul klarnet eşliğinde keşkek dövülürken, oyunlar oynandı. Damat Metin Çavdar’da arkadaşlarıyla birlikte keşkek döverken, kadınlar da ilk kez keşkek dövmeye katıldı.

Kendi düğününde keşkek dövmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Metin Çavdar,” Keşkek dövmek bizim adetimiz. Damadın yakınları tarafından erkekler tarafından yapılan bir şey. Şu anda gördüğünüz gibi benim keşkeğim dövülüyor. Herkesin yaptığı gibi keşkeği bende dövdüm” dedi.

Harun Kocakurt da,” Cemiyetimize hoş geldiniz. Burada Metin kardeşimizin keşkek olayını gerçekleştiriyoruz. Düğün varsa keşkek mutlaka vardır. Sizleri de afiyetle yemeye bekliyoruz” dedi.

Baba Türker Çavdar ise,” Bu gün oğlumuzun düğün cemiyeti var. Burada atalarımızdan kalma keşkek dövme merasimi yapılıyor. Gençler geliyor. Burada eğleniyorlar. Keşkeğimiz dövülüyor. Gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bunlar güzel şeyler. Olmazsa olmazımız” dedi.

Keşkek döven Filiz Demir de, ”Bu gün düğünümüz var. Keşkek yapılıyor. Hep erkekler dövüyor. Biraz da bayanlar dövsün istedik. Biz de keşkek dövdük. Yeğenimizin bu mutlu gününde bizlerde çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA