Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Ön Jüri Değerlendirmesi Sona Erdi

Forum İçel Alışveriş Merkezi’nin, Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ın anısına düzenlediği 5. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nin ön jüri değerlendirmesi sona erdi. Kurmaca, belgesel ve canlandırma/animasyon kategorilerinde 10’ar eser finale kaldı.

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ı anmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl festivale dönüştürülen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali ön jüri değerlendirilmesi tamamlandı. Belgesel kategorisinden 38, canlandırma/animasyon kategorisinden 31 ve kurmaca kategorisinden 191 film olmak üzere toplam 260 film finale kalabilmek için yarıştı. Oyuncu Deniz Türkali, İçel Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senem A. Duruel Erkılıç, Belgesel Yönetmeni Enis Rıza Sakızlı, Anadolu Üniversitesi Animasyon Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap’tan oluşan Ön Seçiciler Kurulu değerlendirmesinden geçen 260 filmden her kategori için 10’ar film, birinci olmak için yarışacak.

Kurmaca dalında eserlerini yarıştıracak olan katılımcılar, Oberhausen Kısa Film Festivali Direktörü Lars Henrik Gass, Yönetmen Emin Alper ve Yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun yer aldığı jüride yarışacak. Belgesel dalındaki eserler ise Yönetmen Can Candan, Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Departmanı Başkanı Andreas Treske ile Yapımcı-Yönetmen Nalan Sakızlı tarafından değerlendirilecek. Animasyon kategorisindeki eserler de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film (Animasyon) Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fethi Kaba, Yönetmen Kerem Kurtoğlu ve Yönetmen Mehmet Kurtuluş’tan oluşan jüri önünde yarışacak.

Öte yandan, filmler Altyazı Dergisi sinema yazarı Ayça Çiftçi, Birgün Gazetesi sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan ve sinema yazarı Şenay Aydemir’in jüri üyeliğinde Sinema Yazarları Özel Ödülü için de değerlendirilecek. Ödül almaya hak kazanan filmler, 27 Mayıs 2016 akşamı düzenlenecek olan gala gecesinde açıklanacak.
Kaynak: İHA