AK Parti İl Başkanı Torun Açıklaması

'Her kongremizi nasıl bir şölen havasında gerçekleştiriyorsak, bu seçimi de aynı şekilde geçireceğimize yürekten inanıyoruz.'

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, 'Her kongremizi nasıl bir şölen havasında gerçekleştiriyorsak, bu seçimi de aynı şekilde geçireceğimize yürekten inanıyoruz' dedi.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada, İl Başkanı Cemalettin Torun'un, partisinin il başkanlık binasında 22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2. Olağanüstü Büyük Kongre’yi değerlendirmek üzere basın toplantısı yaptığı belirtildi.

Torun, partisinin il başkanlık binasında gerçekleştirdiği toplantıda, tüm gençlerin ve milletin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Konuşmasında, son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinen Torun, kırk yıldır ülkenin başına bela olan terör sorunu ile AK Parti Hükümeti ve güvenlik güçlerinin kararlı duruşu sayesinde son yıllarda etkin bir şekilde mücadele edildiğini belirtti. Bu meselenin kısa sürede çözüleceğine olan inançlarını dile getiren Torun, terör olaylarında yaşamını yitiren tüm güvenlik mensuplarına ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileklerini iletti.

Geçtiğimiz yıl uğradığı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Gürsu ilçesinin şehit başkanı Cüneyt Yıldız’ı şehit eden katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini hatırlatan Torun, bu cezanın vicdanlara bir parça su serpmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresine de dikkat çeken Torun, şunları kaydetti:

'Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ülkemiz ve partimiz adına çok büyük hizmetlere imza attı ancak bu bir bayrak yarışıdır. Bizler Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile çalışmaktan çok mutluyuz ve kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Biz nasıl her kongremizi bir şölen havasında gerçekleştiriyorsak bu seçimi de aynı şekilde geçireceğimize yürekten inanıyoruz. Bu konuda istişareler tamamlandı ve bugün sayın genel başkan adayımızın kim olacağına dair açıklama yapılacak ve inşallah bu isim kim olursa olsun bizler yine bu isimle omuz omuza, yan yana çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah 22 Mayıs’taki kongremizin ardından yeni genel başkanımızı belirleyeceğiz ve durmadan çalışmaya devam edeceğiz.'

Terör örgütleri ve paralel yapı ile mücadele konusuna da değinen Torun, her türlü illegal yapı ile köklerini kazıyana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunu da değerlendiren Torun, referandum kararı çıkarsa milletin her türlü kararına saygı duyacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA