Balıkkesir'de 'Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler' Projesi

BAÜN Sındırgı Meslek Yüksekokulu yol güzargahında bulunan evler, 'Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler' projesi kapsamında öğrenciler tarafından boyanacak.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sındırgı Meslek Yüksek Okulu yol güzargahında bulunan evler, 'Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler' projesi kapsamında öğrenciler tarafından boyanacağı bildirildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yaptığı açıklamada, ilçenin turizm anlamında da kendini göstermesi için benzer projelere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Yerli ve yabancı turistleri çekmek için ilginç projelerin geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Yavaş, şunları kaydetti:

'Sokağımızı, caddemizi güzelleştirmek adına bilim yuvası olan üniversitemizi işin içine katalım istedik. Boyayı sponsorlar karşılayacak. Bir de işçilik lazım buna, para yok ortalıkta, parasız ama güzellik var. Amacımız, üniversite güzergahında bizim bir tarihi dokumuz var, kentimizin estetiğiyle alakalı birimimizin kontrolünde dokuya zarar vermeden güzel bir iş çıksın istiyoruz. Bu kapsamda, öğrenciler 'Biz boyarız' dediler. Şimdi bu güzergahtaki evler 5 ayrı renk seçeneği ile boyanacak.'
Kaynak: AA