Bilecik'ten Kısa Kısa

Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve sporcular, Vali Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti.

Vali Nayir, Yıldız, antrenör ve sporcuları kabulünde, Türk milletinin çocuklara ve gençliğe büyük önem verdiğini anımsatarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çocuklara bayram olarak armağan edildiğini, Cumhuriyetin kuruluşunda önemli bir nokta olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının tarihi olan 19 Mayıs'ında Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlandığını söyledi.

Cumhuriyetin emanet edildiği gençlerin de unutulmadığını vurgulayan Nayir, şunları kaydetti:

'Gençlere bu konuda büyük görevlerin düştüğünün bir ifadesi olarak, 19 Mayıs gençliğe bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlerimiz, o duyguyu yaşatmak için cumhuriyete sahip çıkmalıdır. Ülkenin yönetimiyle ile ilgili konularda da beklentileri ortaya koymak için bir bayram hediye edilmiştir. Türkiye'de ve ilimizde gençlik spor teşkilatımız, gençlerle ilgili güzel projeler gerçekleştiriyor. Salonları modern hale getirerek, daha fazla imkanlar sunmaya çalışıyoruz, bunun karşılığını da başarılar elde ederek, beklentileri karşılıyorsunuz. Biz sporcularımızın yalnızca bedensel sağlıklarıyla değil ruh sağlığıyla da ilgilenmeye çalışıyoruz. Arkadaşlık duygularınızı, aile içi ve toplumla olan ilişkilerinizi, kötü alışkanlıklardan uzak durmanızı sağlayacak tedbirler almaya çalışıyoruz. Sizlerin, ülkenin geleceğine hükmedecek kişiler olarak yetişmenizi sağlamaya çalışıyoruz.'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yıldız da Gençlik Haftası nedeniyle yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi.

- Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Celalettin Ateş ve beraberindekiler, Vali Ahmet Hamdi Nayir'ı makamında ziyaret etti.

Vali Nayir, Ateş ile birlikte il müdür yardımcıları ve beraberindekileri kabulünde, kendisini ziyaret eden kurum çalışanlarına teşekkür ederek, haftalarını kutladı ve sosyal güvenliğin önemine değindi.

Çalışma hayatında, trafik ve afetlerde zorunlu sigorta sistemi getirildiğini ifade eden Nayir, şöyle konuştu:

'Vatandaşlarımız, sıkıntılarının çözümünü büyük ölçüde devletten beklemektedir. Getirilen zorunlu sigorta sistemiyle ödenen primler karşılığı yardımlar alınmaktadır. Bu durum, sosyal devlet ilkesinin gereğidir ve birçok ülkede bizde olduğu gibi uygulanmaktadır. Devletin topladığı sosyal güvenlik primleri değerlendirilip, sigortalıların ihtiyaçlarında kullanılmaktadır. Sosyal güvenlik kurumuna düşen görev ise, primlerin tahsilatlarını takip etmek ve sigortalıların sağlık, işsizlik ve emeklilik gibi konulardaki taleplerini karşılamaktır. Bu hafta dolayısıyla toplumda sosyal güvenlik bilinçlenin oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlamalısınız. Özellikle öğrencilerimize konunuzu anlatmalısınız.'

SGK İl Müdürü Ateş de SGK'yı tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramını toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Haftası'nın kutlandığını söyledi.

Kaynak: AA