Öğrenciler, Karasu Sahilinde Temizlik Yaptı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Karasu Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Karasu Belediyesi ile Karasu sahilinde temizlik yaptı.

Akkum Yeni Mahalle'den başlayarak sahil boyunca kumsala atılan çöpleri toplayan öğrenciler, daha temiz ve sağlıklı bir yaşam için vatandaşların daha duyarlı olmalarını söylediler.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların elleriyle kirlenen sahillerin, Karasu Meslek Yüksekokulu organizasyonunda temizlenmeye çalışıldığını söyledi.

'Batı Karadeniz’in incisi olan Karasu sahilini eğer bizler kirletmezsek çevre kirlenmez' diyen İspiroğlu, şunları kaydetti:

'Karasu Belediyesinin en büyük sloganı ise 'Kirletmezsen Kirlenmez'. Karasu Belediyesi olarak periyodik olarak mahalle temizliğini yapıyoruz. Bahar gelince, bu tür temizliği hep birlikte gerçekleştirelim. Buraları tatilcilerimize en güzel şekilde hazırlayacağız. Onlarda buralara geldiği andan itibaren tertemiz cennet sahillerimizi görecekler. Sevgili öğrencilerimizle periyodik olarak temizlik yapıyoruz ve bu öğrencilerimizin sloganı 'Bir daha karasu Sahilimiz bizler var oldukça kirlenmeyecek'.'

Okulu Müdürü Doç. Dr. Zafer Tatlı da sahillerin bulundukları şehirlerin hazinesi olduğunu söyledi.

Sahillerin temiz tutulması gerektiğini ifade eden Tatlı, 'Karasu sahilide zaman zaman atıklarla bilinçsizce kirletiliyor. Bir burada bugün öğrencilerimizle birlik sembolik olarak sahillerimizi temizledik. Sahillerin temizliği sosyal sorumluluk çerçevesinde tabii işlerimiz arasında yer almaktadır. Bizde bundan sonraki uygulamalarda örnek teşkil etsin diye yapmış olduk.' diye konuştu.

Kaynak: AA