Artvin Valisi Cirit Açıklaması

'DSİ, Artvin'de 2015 yılında 500 milyon liraya yakın yatırım yaptı'.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) 2015 yılı içerisinde kentte 500 milyon liraya yakın yatırım yaptığını söyledi.

Vali Cirit, Borçka ilçesine bağlı Demirciler Köyü'nde yapımına devam edilen dere ıslah inşaatında incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Cirit, 'Bugün burada devletimizin, hükümetimizin vatandaşımıza hizmet adına çalıştığına bir kez daha şahit oluyoruz. Yaklaşık 12 milyon liraya dere ıslah çalışmasını bölgedeki köy grubu içinde gerçekleştireceğiz.' dedi.

DSİ'nin, devletin tek bir kurumu olarak kente büyük yatırımları olduğuna işaret eden Cirit, şunları kaydetti:

'DSİ, Artvin'de 2015 yılında 500 milyon liraya yakın yatırım yaptı. Devletimiz, sadece bir kurumu vasıtasıyla Artvin'e bu kadar miktarda yatırım yapıyor. Diğer kurumlarımız da var. Birçok alanda sizlere hizmet üreten kurumlarımız var. Her noktada bizler, bunları en iyi şekilde gerçekleştirmek için çabalıyoruz.'

Dere ıslah çalışmasını sürdüren inşaat firması yetkilileri ile görüşen Vali Cirit, çalışmaların 2017 yılında bitirileceğini kaydetti.

İncelemeleri sırasında Vali Cirit'e, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, Artvin İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci de eşlik etti.
Kaynak: AA