Üniversite Öğrencilerinden LÖSEV Yararına Kermes

Düzce Üniversitesi'nde (DÜ) Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yararına kermes düzenledi.

Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri tarafından Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi'nde açılan kermeste, lösemi hastası çocukların annelerinin yaptığı el işi ürünlerin satışı yapıldı.

Kermeste görev alan gönüllü öğrenciler, lösemi hastalığı konusuna dikkat çekmek ve LÖSEV'e destek vermek için 'Yaşamak o kadar güzel ki' yazılı tişört giydi.

DÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Programı öğretim görevlisi Burcu Yön, farkındalık oluşturmak amacıyla kermesi düzenlediklerini söyledi.

Yön, 'Öğrencilerimizi, teorik öğretilerin yanı sıra sosyal sorumluluk gerektiren konularda da geliştirmeye özen gösteriyoruz. Dünyayı tüm canlılarla paylaştığımız için birbirimizi her konuda düşünmeli ve birbirimize destek olmalıyız. Kermesin amacı, hem LÖSEV ailesine katkı sağlamak hem de empati duygusunu geliştirerek lösemi hastalığına karşı farkındalık oluşturmaktır. Kermesten elde edilecek gelirin tamamı LÖSEV'e bağışlanacak. Duyarlı davranışlarından dolayı öğrencileri tebrik ediyorum.' dedi.

Kermesin, iki gün açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA