Nevşehir Valisi Ceylan'a Pekin Pazarlama Derneğinden Ziyaret

Pekin Gıda ve Tarım Pazarlama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Yu Ki ve beraberindeki heyet, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti.



Ceylan, ziyarette Kapadokya bölgesinin turistik bir bölge olduğunu söyledi.

Tarımın da bölgede önemli bir gelir kaynağı olduğunu dile getiren Ceylan, 'Nevşehir bölgesinde yüzde 40 oranında tarım geliri elde ediliyor. Hububat, patates ve üzüm bölgede ekimi yapılan ürünler arasında. Bölgemizde patates ve limonun doğal olarak depolandığı doğal kayadan oyma depolar var. Bu depolardaki patateslere bağlı olarak sanayide de önemli gelişmeler oldu. Dondurulmuş patates ve cips yapımı önemli faaliyetler arasında bulunuyor.' diye konuştu.

Yu Ki de Antalya'daki G-20 Zirvesi'nin ardından Türkiye ile tarım alanında da üst düzeyde işbirliği yapılmasını amaçladıklarını belirterek, 'Ankara'da bizi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri karşıladı. Bu sayede Türkiye ile ilgili tarım alanında birçok bilgiye sahip olduk. Bizi kabul etmenizden ve sizinle tanışmaktan dolayı oldukça mutlu oldum.' dedi.

Yu Ki, Vali Ceylan'a şeftali ağacı çiçeğinin resmini sundu. Vali Ceylan da Yu Ki'ye Avanos el sanatlarından çini tabak hediye etti.

Ziyarette Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz da hazır bulundu.
Kaynak: AA