Adilcevaz'da Fidan Dikme Etkinliği

Adilcevaz ilçesinin Karaşeyh Köyü İlkokulunda öğretmen ve öğrenciler fidan dikme şenliği düzenledi.

Karaşeyh Köyü İlkokulu Müdürü Ömer Faruk Keleş, yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş’ın desteğiyle, Orman Müdürlüğünden getirdikleri 150 fidanı, 'Her öğrenciye bir fidan' kampanyası kapsamında okul bahçesi diktiklerini söyledi.

Keleş, şöyle konuştu:

'Öğretmen arkadaşlarımızın ve sevgili öğrencilerimizin emeğiyle okulumuza fidanları dikmiş bulunmaktayız. Şu anda 150 tane fidanımız var. Biz bu fidanlara bir öğrencimizin adını verip zimmetleyeceğiz. Her bir ağacın bir kimliği olacak. Öğrencilerimiz bu şekilde hem ağaç sevgisini hem de ağacı sahiplenme kültürünü kazanacak. Eğer farklı şekillerde de yardımlar alırsak okul bahçemize de düzenlemeler yapmak istiyoruz.'

Öğretmenlerden Cem Nacar ise okul bahçesini fidanlarla zenginleştirmek ve güzelleştirmek için fidan diktiklerini belirterek, 'Önümüzdeki yıllarda bu fidanların gölgesinde oturmak ve gölgelenmek, bu güzel öğrencilerimize nasip olur.' dedi.

Öğrencilerden Ayşe İnce de 'Okulumuzun daha iyi ve daha güzel olması için ağaç dikiyoruz. Her birimizin ağacı var. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA