Uşak'tan Kısa Kısa

Uşak Halk Eğitim Merkezi kadınlara yönelik halı dokuma kursu açtı.

Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, Uşak halılarını yaşatmak adına Çalışma ve İş Kurumu İl Temsilciliği, Halk Eğitim Merkezi ile istihdam garantili kurs açtıklarını söyledi.

Kurslarda 25 kadının istihdam edileceğini ve 81 gün süreceğini belirten Korkmaz, 'Kursa katılmak isteyenler 15 Nisan'da İŞKUR il binasında mülakata alınacaklar. Kurs, 20 Nisan'da Dokur Evi'nde başlayacak. 81 gün sürecek kurslara katılanlara ise günlük 20 lira harcırah verilecek. İlimizde halılarımızın en güzel yerlerde olması ve tarihindeki gibi değerli bir konuma gelmesi için çaba harcıyoruz.' dedi.

- Uşak'ta alt geçit projesine başlanıldı

Uşak Belediyesi şehirlerarası yollarda ve kent içindeki trafiği azaltmak için 'Battı Çıktı' projesi çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, stadyum ve otogar kavşaklarında projenin yürütüldüğünü belirterek, 'Trafiğin sıkışması ve yoğunluk, olası kazalara fırsat verebiliyor. Biz de bu düşüncelerle kentimizin ana yollarında köklü çözümlere imza attık. Şehirlerarası yolun da sorunlarını biliyorduk onların çözümü için harekete geçtik.' diye konuştu.

Kaynak: AA