Didim'de Sinek Ve Larvalara Geçit Yok

Didim Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ilaçlama ekipleriyle bu yıl sineklere karşı etkin mücadele yapılacak.

Didim'de Sinek Ve Larvalara Geçit Yok
Didim Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Sivrisinek ve uçkunla mücadele çalışmalarına devam ediyor. 5 araç filosu ile her gün düzenli bir şekilde ilaçlama yapılarak larvayla mücadele edilirken Sağlık İşleri ekipleri tarafından, foseptik çukurları ve her türlü havuz, kuyular ve kanalizasyon sistemleri ilaçlanarak larvaların yok edilmesi sağlanıyor.

Belediye ekipleri larvalarla mücadeleyi, en büyük özelliği doğayı kirletmemesi olarak bilinen larvasit adındaki biyolojik ilaç ile veriyor.

“HER YERDE VE BÖLGEDE SİNEKLE MÜCADELE”

Karasinekle mücadelede için ise hayvan barınakları, köyler ve hayvan gübrelerinin olduğu yerler ilaçlanırken, uçkunla mücadelede çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında çok zorunlu hallerde sokaklar ULV cihazı ile ilaçlama yapılırken, kullanılan ilaçlar kimyasal ilaçlar senkron küçüklüğünde havaya bırakılıyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca Hayvan barınaklarında kene ile mücadelede devam ederken, metruk binalardaki fare, hamam böceği ilaçlaması sürekli olarak sürdürülüyor.

İlaçlama ekibinin çalışmalarıyla ilgili olarak Didim Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Recai Oflaz Başkan Atabay’a ve basın mensuplarına yapılan çalışmalarla ilgili de detaylı bilgiler aktardı.

İlaçlama ekibinin yaptığı işin önemli olduğunu belirten Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay,” Çalışmalarımız bölgesel olarak gruplara ayrılarak, devam ederken, bu konuda iyi eğitim almış uzman personellerimiz, vatandaşlarımızın sağlığı için kentimizin her köşesini ilaçlıyor, bizler üstümüze düşen çalışmaları sürdürüyoruz, ben ekiplerime güveniyor, bu sene iyi işlerin yapılacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA