Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Senegal'de

Bakan Eroğlu, Senegal'de Cumhurbaşkanı Macky Sall ile görüştü Eroğlu: 'Sayın Cumhurbaşkanı Sall, önümüzdeki hafta çarşamba günü Türkiye'ye gelecek. THY ve Senegal Havayolları arasında işbirliği yapılmasını arzu ettiğini dile getirdi. Ben de sabah Cumhurbaşkanı ile görüştüm, kendisine bu konu hakında bilgi verdim. 2 ay içersinde THY'den bir heyet Senegal'e gelecek, çalışmalar başlatılacak'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Senegal'de Cumhurbaşkanı Macky Sall ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basında kapalı gerçekleşen görüşmede, Senegal Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Abdoulaye Bibi Balde, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı da hazır bulundu.

Toplantı sonrasında konuşan Bakan Eroğlu, toplantıda, Türkiye ile Senegal arasında üç işbirliği antlaşması imzalanacağını söylediğini belirtti.

Bakan Eroğlu, 'Birincisi, su kaynaklarının geliştirilmesi, barajlar göletler, taşkın koruma, içme suyu temini, kuyu açılması gibi konularda antlaşma imzalayacağız, onun hakkında bilgi verdim. İkincisi, Çevre ve Orman Bakanı ile erozyonla mücadele ile kurak bölgelerde fidan üretimi, orman yangınlarıyla mücadele alanlarında işbirliği antlaşması imzalayacağız. Cumhurbaşkanı Sall, yaban hayatı ve milli parkların da ilave edilmesini istedi' diye konuştu.

Toplantıda, özellikle Pan Afrika Ajansının, çölleşmeyle mücadele, yeşil alanların çoğaltılması ve toz taşınımının önlenmesi konusundaki çalışmalarına ilişkin bilgi verdiğini vurgulayarak, bu konuda birlikte çalışama yapılacağını ve 29 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında Konya ve İçel'de bu konuda çalıştay düzenleneceğini aktardı.

Meteoroloji ile ilgili ortak çalışma protokolü de imzalanacağını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

'Otomatik Meteoroloji İstasyonunun kurulması konusunda imzalayacağımız anlaşma ile Dakar havalanına daha emniyetli iniş ve kalkışlar yapılması noktasında mutabakata vardık.Son olarak Sayın Cumhurbaşkanı Sall, önümüzdeki hafta Çarşamba günü Türkiye'ye gelecek. Türk Hava Yolları ve Senegal Havayolları arasında işbirliği yapılmasını arzu ettiğini dile getirdi. Ben de sabah Cumhurbaşkanı ile görüştüm kendisine bu konu hakkında bilgi verdim. 2 ay içersinde THY'den bir heyet Senegal'e gelecek, çalışmalar başlatılacak.'
Kaynak: AA