Manisa'daki Terör Örgütü Operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 6'sı tutuklandı.

Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince merkez ilçeler Yunusemre ve Şehzadeler ile Turgutlu ilçelerinde kanunsuz gösteri ve yürüyüşlere katıldığı tespit edilen kişilere yönelik operasyonda gözaltına alınan ikisi kadın M.K, H.A, A.B, S.Ş, F.Ö, T.Ö, H.D, S.G, E.D, O.Z. ve F.G. emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi.

Zanılardan M.K, S.Ş, H.D, F.G, H.A. ve F.Ö. tutuklanırken diğer zanlılar adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Yunusemre ve Şehzadeler ile Turgutlu ilçelerinde kanunsuz gösteri ve yürüyüşlere katıldığı belirlenen kişilerin ev ve iş yerlerine dün sabaha karşı eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, 11 kişi gözaltına alınmış ve adreslerde yapılan aramalarda ruhsatsız 3 av tüfeği ile çok sayıda yasa dışı örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Şüphelilerin, emniyetteki ifadelerinin ardından 'terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü adına faaliyet yürütmek ve propagandasını yapmak', 'izinsiz gösteri düzenlemek ve katılmak' suçlamalarıyla adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak: AA