Kuşadası'ndaki Tariş Arazisi Büyükşehir Belediyesince Alındı

Başkan Çerçioğlu: '1517 Nisan'da sandık kuracağız. . Vatandaşlarımız, bu arazide ne görmek istediklerini yazacaklar. Kent meydanı mı, spor alanı mı? Ne istiyorlarsa onu belirtecekler'

Kuşadası'ndaki Tariş arazisi, Aydın Büyükşehir Belediyesince alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuşadası ilçesinde Tariş'e ait 9 bin 958 dönümlük araziyi 24 milyon 200 bin liraya satın aldıklarını söyledi.

Arazideki binaları restore ettireceklerini belirten Çerçioğlu, '15-17 Nisan'da sandık kuracağız. . Vatandaşlarımız, bu arazide ne görmek istediklerini yazacaklar. Kent meydanı mı, spor alanı mı? Ne istiyorlarsa onu belirtecekler. Kuşadası halkını, Aydın'da yaşayanları fikirlerini belirtmeye davet ediyorum.' açıklamasında bulundu.

- Tariş arazisi

Kuşadası'nda deniz kıyısındaki yüzde 73'ü Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, kalanı Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ve Tariş Üzüm Birliğine ait arazi, ilk olarak 1997 yılında satışa çıkartıldı ancak dönemin belediye başkanları satışa karşı çıktı, burasının kentsel rekreasyon alanı olarak kalmasını istediler.

Arazi 2007 yılında tekrar satışa çıkarıldı. Burayı bir konsorsiyumun aldığı ve 15 katlı otel yapacağı açıklanınca, dönemin AK Parti'li Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın girişimleri sonucu Belediye Meclisi, arazinin yeşil alan olmasını kararlaştırdı.

Tariş yöneticileri, birkaç kez daha araziyi satışa çıkardı ancak belediye, sivil toplum örgütleri ve turizmcilerin tepkileri yüzünden kimse araziyi satın almaya yanaşmadı.
Kaynak: AA