Van'da 'AB'yi Öğreniyorum' Bilgi Yarışması

Van’da “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” kapsamında bilgi yarışması düzenlendi.

Van'da 'AB'yi Öğreniyorum' Bilgi Yarışması
İpekyolu İMKB Fen Lisesi’nde düzenlenen bilgi yarışmasına İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim AR-GE Birimi çalışanları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi İl Koordinatörü Mehmet Zülküf Kaya, yarışma öncesi kısa bir konuşma yaptı. Bu yıl 7-11 Mart 2016 tarihlerinde tüm ilçelerde bilgi yarışmasının düzenlendiği ve her ilçenin birincisinin yapılan yarışma sonucunda belirlendiğini belirterek, bugün de bu yarışmanın Van finalinin gerçekleştirileceğini söyledi.



İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, güzel bir yarışmayı daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, öğrencilere başarılar diledi. Van’ın AB’yi Öğreniyorum Bilgi Yarışması’nda 21 pilot il arasında olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Kırekin, bu anlamda öğrencileri en güzel şekilde yetiştiren öğretmenleri tebrik etti.

Yarışma sonucunda dereceye girecek olan öğrencilerin Ankara’da yapılacak olan Türkiye finalinde Van’ı en güzel şekilde temsil edeceğine inandıklarını belirten Kırekin, il finali yarışmasında öğrencilerin kardeşlik duygusu içerisinde bir yarışma sergilemenin kendilerini son derece memnun ettiğini ifade etti.

Toplamda 15 sorunun sorulduğu yarışmaya 13 ilçe birincileri katıldı.

Yarışmada; AB Ortak Değerleri, Temel Haklar, AB Kurumları, AB Politikaları, AB Tarihi, AB Genişlemesi, Türkiye’nin Katılım Süreci, Aday Ülkeler, AB coğrafyasının yanı sıra AB kültürü (sanat, edebiyat, müzik, popüler kültür, genel kültür) gibi konularda sorular soruldu.

Yarışma sonunda İpekyolu İMKB Fen Lisesi birinci, Muradiye Alpaslan Lisesi ikinci, Gürpınar Sarı Süleyman Çok Programlı Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.
Kaynak: İHA