NSU Terör Örgütü Cinayetleri

NSU terör örgütü üyesi Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe'nin Anayasayı Koruma Teşkilatı'na muhbirlik yapan bir kişinin yanında çalıştıkları ortaya çıktı.

Almanya'da aşırı sağcı 'Nasyonal Sosyalist Yeraltı' (NSU) terör örgütü üyesi Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe'nin, Anayasayı Koruma Teşkilatı'na (BfV) muhbirlik yapan Ralf Marschner'in yanında çalıştıkları iddia edildi.

Welt gazetesinde yer alan habere göre, Uwe Mundlos'un 2000-2002 yıllarında inşaat firması sahibi Ralf Marschner'in yanında Max Floria Burkhard sahte kimliğiyle çalıştığı iddia edildi. Haberde, Ralf Marschner'in ''Primus'' kod adıyla Anayasayı Koruma Teşkilatı'na muhbirlik yaptığı, bu kişinin aşırı sağcı çevrelerdeki kod adının ''Manole'' olduğu belirtildi.

Ralf Marschner'in uzun yıllar Almanya dışında yaşadığı ve dokuz yıl izini kaybettirdiği ifade edilen haberde, Uwe Mundlos'un sahte kimliğinin fotoğrafına da yer verildi.

Böylece NSU terör örgütünün istihbarat ve güvenlik birimleriyle dolaylı iletişimde olduğu iddiaları yeniden alevlendi.

Alman Haber Ajansındaki (DPA) haberde de Münih'te süren NSU davasının başsanığı Beate Zschaepe'nin de aynı iş yerinde çalıştığı belirtildi.

Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanı Hans Georg Massen, yapılan araştırmada söz konusu kişinin muhbir olduğuna dair bulgulara ulaşılmadığını ifade etti.

- NSU cinayetleri

Almanya'da NSU terör örgütü ilk cinayetini 9 Eylül 2000'de Nürnberg'de Enver Şimşek'i öldürerek işledi.

NSU terör örgütü 13 Haziran 2001'de Abdurrahim Özüdoğru, 27 Haziran 2001'de Süleyman Taşköprü, 29 Ağustos 2001'de Habil Kılıç, 25 Şubat 2004'te Mehmet Turgut, 9 Haziran 2005'te İsmail Yaşar, 15 Haziran 2005'te Theodurus Boulgarides, 4 Nisan 2006'da Mehmet Kubaşık, 6 Nisan 2006'da Halit Yozgat ve 25 Nisan 2007'de polis memuru Michele Kiesewetter'i öldürdü.

- NSU davası

NSU üyeleri Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de banka soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin, en son kiraladıkları evi, delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 6 Mayıs 2013'te görülmeye başlayan davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor.

Münih'te süren NSU davasının 274. duruşması 12 Nisan'da yapılacak.

Kaynak: AA