Arjantin'de Kirchner'e Yakın İş Adamı Gözaltına Alındı

Lazaro Baez’in kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınması sonrasında gözler Kirchner’e çevrildi.

Arjantin'de eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner döneminde birçok kamu ihalesi alan iş adamı Lazaro Baez kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alındı.

Dün San Fernando Havalimanı'nda iş adamı Baez ile muhasebecisi Daniel Perez Gadin gözaltına alınırken gözler Kirchner'e çevrildi.

Federal Hakim Sebastian Casanello da bugün Baez ve Gadin’in serbest bırakılması yönündeki talepleri reddetti.

Eski devlet başkanları Nestor Kirchner ve eşi Cristina Fernandez de Kirchner dönemlerinde önemli kamu ihaleleri alan Baez, 5 milyon doları zimmetine geçirme ve kara para aklamakla suçlanıyor.

Geçen yıl yapılan seçimler sonrası 10 Aralık’ta koltuğunu Mauricio Macri’ye devreden eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Baez’le ilişkileri nedeniyle uzun süredir suçlamalara maruz kalıyordu.

Kara para aklamakla suçlananBaez’in oğullarının yüksek meblağda para destelerini sayarken yayınlanan görüntüleri ülkede tartışmalara neden olmuştu.

Kirchner ailesinin Santa Cruz bölgesinde bulunan otellerinin genelde boş olması nedeniyle gelirlerinin kaynağı tartışılırken, savcıların da otellerdeki mali işlemleri incelemeye aldığı ifade edildi.

Cristina Fernandez de Kirchner, görevine kötüye kullandığı yönündeki suçlamaları birçok kez reddetmişti.
Kaynak: AA