Tavşanlı'da Telefon Dolandırıcılığı Girişimi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, bir kişi, telefonda kendini polis olarak tanıtan şahıs tarafından dolandırılmak istendi.

Alınan bilgiye göre, ilçede yaşayan Hasan Yılmaz'ı telefonla arayan kimliği belirsiz bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak banka hesabının terör örgütünün eline geçtiğini, zanlıların yakalanması için de bankadaki paranın çekilerek bildirilen hesaba yatırılmasını istedi.

Durumdan şüphelenen Yılmaz, Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi olması üzerine olayın dolandırıcılık girişimi olduğu anlaşıldı.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polise gittiği için dolandırılmaktan son anda kurtulduğunu ifade ederek, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

'Kütahya Emniyet Müdürlüğünün adını veren bir kişi telefonumu aradı. Telefonda bana ismimi ve TC kimlik numaramı söyleyerek, son 2 yıl içerisinde kimliğimi kaybedip kaybettiğimi ya da herhangi bir yere kimlik bilgilerimi verip vermediğimi sordu. Daha sonra 'PKK ile bağlantınız var sizin üzerinizden para transferi yapılıyor. İfade vermek için emniyete gelmeniz lazım.' dedi. Ben de bunun üzerine emniyete gitmek için hemen yola çıktım. Dolandırıcılar aynı zamanda Tavşanlı'daki kızımı da arayıp benim örgütün elinde olduğumu, serbest bırakılmam için ne kadar para varsa verilen hesap numarasına yatırmasını istemişler. Kızım da parayı yatırmak üzereyken polisler olaya müdahale ederek paranın transferini engellemişler.'

Yılmaz'ın dolandırıcılardan şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatıldı.

Kaynak: AA