Uşak'tan Kısa Kısa

Uşak Belediyesi çölyak hastastaları için 400 kilogram glutensiz un dağıttı.

Uşak Belediyesi çölyak hastalarına 400 kilogram glutensiz un dağıttı.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çölyak hastalarının unutulmadığını belirterek, onların ihtiyaçları doğrultusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda 80 çölyak hastasına ekmek yapma makinesi ve 400 kilogram glutensiz un dağıttıklarını ifade eden Cahan, 'Empati yapıyor ve çölyak hastalarının sıkıntılarına çözüm buluyoruz. Kentimizde zor durumda olan hemşehrilerimizin yanında olan bir yönetim yürütüyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olma prensibiyle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Dar gelirli kardeşlerimizin yanında zor durumda olan kardeşlerimizin de imdadına yetişiyoruz. Çölyak hastası olan hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına da sessiz kalmadık. Bu bağlamda 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da kendilerine ekmek yapma makinesi ve glutensiz un yardımı yaptık.' dedi.

- 5 Nisan Avukatlar Günü

Uşak Baro Başkanı Başkanı Baki Kantar, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Kantar, yaptığı yazılı açıklamada, terör olayları nedeniyle avukatların derin üzüntü yaşadıklarını aktararak şunları kaydetti:

'Her devlette, her sistemde, her rejimde mahkemeler vardır. Ancak hukuk devletlerinde ve demokratik rejimlerde avukatlar vardır. Bu durum da göstermektedir ki hukuk devleti ve demokrasi için avukatlık vazgeçilmez unsurlardan birisidir. Adli hataların en aza indirildiği, yolsuzlukların olmadığı bir sistem için avukatlık mesleği olmazsa olmaz bir unsurdur.'

Kaynak: AA