Öğretmenler Öğrencileriyle Pedal Çevirdi

Siirt 18 Mart Ortaokulu’nun öğretmenleri sağlıklı bir yaşam için öğrencileriyle birlikte kent merkezinden Tillo ilçesine kadar pedal çevirdi.

Öğretmenler Öğrencileriyle Pedal Çevirdi
Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Kerem Gürgen öncülüğünde hafta sonu toplanan bir grup öğretmen ve öğrenci, Sağlık Bakanlığı tarafından Siirt’e hibe edilen bisikletlerle ilk etkinliklerini yaptı. Bisikletler sınırlı olduğu için ilk etapta 12 öğretmen ve 12 öğrenciden oluşan grup, okul önünden başlayarak kent merkezinden 7 kilometre uzaklıktaki Tillo ilçesine kadar bisiklet sürdü. Tillo ilçesinde mola veren grup, daha sonra İbrahim Hakkı Hazretleri türbesini, belde ve müze bölümlerini gezdikten sonra şehre geri döndü.

Bisikletlerin Okullarda seçmeli Spor ve Fiziki Etkinlik Dersi kapsamına dahil edileceğini belirten Beden Eğitim Öğretmeni Gürgen, sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Gürgen, "Önümüzdeki dönemde hem öğretmen hem öğrenci hem de velileri kapsayacak şekilde daha fazla bisikletle gezi yapmayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA