İnebolu Devlet Hastanesi'nin Cihazları Yenilendi

İnebolu Devlet Hastanesi'nde teşhis ve tedavi amaçlı kullanılan tıbbi cihazlar yenilendi.

Başhekim Op. Dr. Mehmet Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın kalite standartları göz önünde bulundurularak hastanedeki bazı cihazların yenilendiğini söyledi.

Yeni cihazların kurulumunun tamamlandığını ifade eden Memiş, 'Ameliyathanemizdeki çok eski teknolojiye sahip olan iki adet anestezi cihazımız yenilenmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Yine ameliyathanemizde kapalı ameliyatlar olarak bilinen laparoskopi, endoskopik sinüs cerrahisi, sistoskopik ameliyatlar, artroskopi ve benzeri ameliyatlarda kullanılan endovizyon sistemi üst düzey teknolojiye ve full HD görüntü kalitesine sahip olan yeni bir cihaz alınarak yenilenmiştir. Endoskopi ünitesinde hizmet veren sadece mide endeskopisi yapılabilen endoskopi cihazımız ise gastroskopi, kolonoskopi ve bronkoskopi işlemlerinin tamamının yapılabildiği yine full HD görüntü kalitesine sahip endoskopi cihazı ile yenilenmiştir.' diye konuştu.

Memiş, yeni alınan cihazların hekim eksikliğinin giderilmesi ile önümüzdeki günlerde kullanıma başlanacağını ve uzun yıllar hizmet vereceğini kaydetti.

Kaynak: AA