Hayrabolu'dan Kısa Kısa

Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası, Hayrabolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Türkiye İş Kurumu ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlenen 'Yeni Girişimci Desteği' eğitimi başladı.



Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Başol, amaçlarının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarını hedeflediklerini kaydeden Başol, 'Eğitimi başarıyla tamamlayıp 'Yeni Girişimci Desteği Eğitimi Katılım Belgesi' alanlar işletmelerini açtıkları takdirde desteklerden faydalanabilecekler, girişimci adaylarının her zaman desteklenmesi gerekiyor. Eğitim sonrasında verilen desteklerle sektöre yeni iş patronlarının kazandırılmasının, üretim, istihdam ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağız.' dedi.

-1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Altayoğlu mesajında, 1 Mayıs'ın işçinin, emekçinin, barışın, geleceğin, emeğin, kardeşliğin bayramı olduğunu belirtti.

Ülkelerin gelişmesinde büyük rol oynayan ve alın teri döküp emek harcayan işçinin her yerde var olduğunu vurgulayan Altayoğlu, mesajında, 'Tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en kalbi duygularımla kutlar, aileleriyle birlikte mutlu sağlık dolu günler dilerim. Çeşitli iş kazalarında hayatını kaybeden işçilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.' ifadesini kullandı.

- Çanakkale gezisi düzenlenecek

Hayrabolu Belediyesince Çanakkale'ye gezi düzenlenecek.

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale'ye gezi düzenleyeceklerini söyledi.

Bu tür organizasyonların devam edeceğini belirten Altayoğlu, 'Sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında vatandaşlarımızı Çanakkale'ye götüreceğiz. Düzenlenen gezide Tabyalar, Seyyid Onbaşı, Şahindere Sargı Yeri, Alçıtepe Müzesi, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyaret edilecek.' dedi.

Gezinin mayıs ayında yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA