Keban'da, Hayırsever İş Adamından Sosyal Yaşam Alanı

Hayırsever iş adamı Elazığ'ın Keban ilçesinde bulunan köyüne sosyal yaşam alanı yaptı.

Çanakkale'de yaşayan iş adamı Sezai Boyraz, Bayındır köy muhtarlığı tarafından kullanılan eski köy okulunu, muhtarlık sosyal yaşam alanına çevirdi.

Doğduğu ve çocukluk yıllarının geçtiği toprakları unutmayan Boyraz, eski köy okulunu sosyal yaşam alanına çevirmeye karar verdi.

Bu isteğini köy muhtarı ve köylülere ileten iş adamı, olumlu cevap alınca, okul çevresini ve bahçesini güzelleştirmek için şantiyeye çevirdi.

Boyraz, eski köy okulu çevresine taş duvar, yeni bir çeşme, kurban kesme yeri, yemek pişirme yeri ,lavabo, Atatürk büstü, misafirhane, Cemevi ve muhtarlık makam odası yaparak köyün hizmetine sundu.

Yapımı tamamlanan Bayındır köyündeki sosyal yaşam alanı, Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Fethiye Atlı, iş adamı Boyraz ve köy muhtarı Ali Albayrak tarafında hizmete sunuldu.

Kaymakam Baskın ve Belediye Başkanı Atlı, yaptıkları hizmetten dolayı iş adamına teşekkür ederek, yaşam alanının hayırlı olması temennisinde bulundular.

Hayırsever iş adamı Boyraz ise doğduğu ve çocukluk yıllarının en güzel günlerinin geçtiği bu toprakları hiçbir zaman unutmadığını belirterek, yapılan hizmetlerin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA