Cizre'de Öğrencilere 466 Adet Bisiklet Dağıtıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Sağlık Bakanlığının "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında öğrencilere 466 adet bisiklet dağıtıldı.

Cizre'de Öğrencilere 466 Adet Bisiklet Dağıtıldı
Cizre’de, Sağlık Bakanlığının "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitimin Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile alınan 466 bisiklet, Cizre’de Kapalı Spor Salonunda yapılan törenle öğrencilere dağıtıldı. Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, “Her şeyden ve hepsinden en önemlisi burada muhteşem bir tablo oluşturan kıymetli Cizrelilerin çocukları ve aileleri, farklı belki de sıra dışı alışık olmadığınız böyle bir organizasyona iştiraklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sağlıklı yaşamın bin bir türlü yolu var. Bir yıldan fazladır Cizre’deyim ama Obezite denilen kavrama uygun kimse göremedim. Cizreliler genellikle yeme içme ve hareketlilik anlamında bütün kuralları yerine getiriyorlar. Dikkatimi çeken noktalardan bir tanesi kilolu insan sayısının az olması. Bu da insanların formuna özen gösterdiği anlama geliyor. Buda Cizreli olmanın usulü ve kaidesi gibi geldi bana” dedi.



500 BİSİKLET DAHA GELİYOR

Cizre’de öğrencilere dağıtılacak olan 466 bisikletin az olduğunu belirten Adanur, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Cizre’ye 500 adet bisikletin daha temin edilmesi gerektiğini belirtti.



İL GENELİNDE BİN 516 BİSİKLET DAĞITILACAK

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, “Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat kavramı kapsamında sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz arasında imzalanan Protokol çerçevesinde il geneli bin 516 bisiklet öğrencilerimize dağıtılacaktır. Bunların 466’sı Cizre’de, 400’ü Silopi’de, 350’si İdil’de, 120 tanesi Uludere’de, 80 tanesi Beytüşşebap’ta , 60 tane de Güçlükonak ilçemizde olmak üzere toplamda bin 516 bisikleti öğrencilerimize dağıtacağız. Fiziksel aktivite günümüz insanlarının en önemli sorunlarından bir tanesidir. Bu anlamda sağlık bakanlığının bu proje çerçevesinde öğrencilerimize böyle önemli bir armağanda bulunması hepimizi mutlu etmiştir” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrencilerle günün anısına fotoğraf çekildi. Daha sonra ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından isimleri daha önceden tespit edilen 466 öğrenciye bisikletleri teslim edildi.

Kaynak: İHA