Rize'de 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' Düzenlendi

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası yolu üzerindeki Arap Düzü Doğa Parkı'nda, 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' düzenlendi.

Bin 800 rakımdaki Arap Düzü Doğa Parkı içindeki 800 metre yürüyüş ile 200 metre basamaklı parkurlarında yürüyüş yapan katılımcılar, aynı zamanda seyir terasları ve şelale izleme alanını da görme şansı buldu.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, fiziksel aktivitenin artırılmasının sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunu söyledi.

Sorunun çözümünün toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirdiğini belirten Tepe, 'Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla özel gün ve haftaların kutlanması, fiziksel aktivitenin teşviki için büyük önem taşımaktadır.' dedi.

Yürüyüşe, İlçe Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, İlçe Garnizon Komutanı Ali Çakır, Belediye Başkanı Halil Turan, Emniyet Amiri Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Gündoğar, daire amirleri, sağlık çalışanları, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA