Çankayalılar Aziznam'de Buluştu

Yazarlığa başladığı dönemden itibaren başından geçenleri mizahi bir dille kaleme alan asırlık kahkaha tufanı Aziz Nesin’in ikinci kitabından uyarlanan Azizname; Başkan Alper Taşdelen ve Çankaya Belediyesi çalışanlarını Ankara Sanat Tiyatrosu’nda bir araya getirdi.

Çankayalılar Aziznam'de Buluştu
Yücel Erten’in sahneye uyarlayıp yönettiği, yönetmen yardımcılığını Mahir İpek’in, müziklerini Turgay Erdener’in, koreografisini Salima Sökmen’in, ışık ve sesini Mehmet Kızılgül’ün yaptığı Azizname, 60’lı yıllardan beri ülke gündemine dair yenilemelerle bugüne geldi. Aziz Nesin’in 100. yaşına armağan olarak Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sahnelenmeye devam eden Azizname; Ali Seçkiner Alıcı, Özgürcan Çevik, Nalan Güreş Demirel, Hakan Güven, Zeynep Ekin Öner, Yıldırım Şimşek, Mehmet Ulusoy ve Bülent Yıldıran’ın eşsiz performanslarıyla salonu dolduran izleyiciyi düşündürürken kahkahalara boğdu.

Oyunu birlikte izledikleri CHP Milletvekilleri Dursun Çiçek, Ali Akyıldız ve Zülfikar İnönü Tümer’le sanatçılara çiçek takdim eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Sanat Tiyatrosu’na ve oyuncu kadrosuna teşekkür etti. Güzel bir oyunda bir araya geldiklerini ifade eden Taşdelen, "En büyük teşekkürü de Aziz Nesin’e ediyor ve saygıyla anıyorum. Gelinen noktada talan, rant ve sömürü düzeninde bir değişiklik olmadığını görüyoruz" dedi.

Cumhuriyet değerlerine yönelik yıpratma, yok etme girişimlerine karşı mücadelede kararlı olduklarını bildiren Taşdelen sözlerini "Tıpkı Uğur Mumcular gibi, asla yılmayacağız" diyerek sonlandırdı.
Kaynak: İHA